top of page

Maak je communicatie meetbaar





Ilse Rabau (November 5) durft te experimenteren met communicatie 


“Onze mensen zijn als topsporters”, zegt Ilse Rabau van het Antwerpse digital agency November 5. “Ze werken aan een hoog tempo en hebben dus focus nodig, en Spencer helpt hen daarbij.”


Wie?

  • Ilse Rabau

  • Verantwoordelijke interne communicatie bij November 5, full service digital agency

  • Lanceerde Spencer in het voorjaar 2020


Bedrijfscommunicatie draait voor Ilse rond je cultuur tot leven laten komen. “Connectie en vertrouwen is bij ons heel belangrijk omdat het de bouwstenen zijn van sterke teams. Onze mensen zijn topsporters, die samen innovatieve digitale oplossingen bedenken voor onze klanten.” De kantooromgeving draagt daaraan bij. “Employee experience is inderdaad belangrijk voor ons, mensen komen naar hier met connectie en bouwen aan het team en vertrouwen in het achterhoofd.”


Welke plaats heeft Spencer daarin? Ilse ziet 3 soorten bedrijfscommunicatie: collaboratie, communicatie en conversatie. 

Het eerste, collaboratie, verloopt via Slack. Voor het tweede, de klassieke communicatie, gebruikt November 5 Spencer. “Vroeger werd algemene communicatie ook via Slack gedeeld, maar die informatie verzoop een beetje tussen de gesprekken over projecten en het dagelijkse werk. Spencer biedt daarin focus en de mogelijkheid om meer context te geven. Het is minder de waan van de dag ten opzichte van Slack.”

Conversatie verloopt niet via Spencer, maar zoveel mogelijk persoonlijk, wat nog kan met zo’n 60 mensen aan boord. Spencer biedt wel input voor die offline gesprekken, door de data die gegenereerd worden: komt een boodschap aan of niet, wordt die begrepen of niet? Die inzichten voeden de live communicatie. 


Ilse startte op 1 april 2020 bij November 5 en rolde daar in volle lockdown Spencer uit. Dat leerde haar de waarde van experimenteren in communicatie. “Die ongeziene situatie deed ons onze communicatie heruitvinden: hoe creëer je connectie van op afstand? Blijven experimenteren en jezelf in vraag stellen is een gezonde insteek, vind ik. Momenteel zien we dat mensen bijvoorbeeld wat te veel in hun projectsilo’s zitten, dus stimuleren we de interne dynamiek door companywide updates te delen over waar we mee bezig zijn.”


Ilse staat met 1 been in communicatie en met 1 been in HR en is sterk betrokken bij onboarding van nieuwe medewerkers. “Het ideale moment om mensen warm te maken voor Spencer want dan zijn ze sponzen die zoveel mogelijk willen weten over hun nieuwe werkplek.” Dankzij slim om te gaan met de segmentatie deelt Ilse met nieuwelingen updates op maat voor hen. “Bij ons starten moet voelen als een heel warme welkom, dat is echt een stokpaardje van mij.”

Comments


Mis geen enkele nieuwe aflevering

Thanks for submitting!

bottom of page