top of page

Evelyne Sinnaeve - Het belang van empathie





In deze aflevering spreken Eveline Sinnaeve en Tom over effectieve interne communicatie met een focus op empathie en gebruikerservaring.


Key Insights

💡 Effectieve interne communicatie is cruciaal voor het overbrengen van boodschappen naar eindgebruikers, waarbij de ervaring van de ontvanger centraal staat.

💖 Empathie moet de basis vormen van communicatie, wat betekent dat organisaties moeten luisteren naar en begrijpen wat hun medewerkers nodig hebben.

📏 Het meten van communicatie-effectiviteit via betrokkenheid en feedback helpt bij het afstemmen van boodschappen op de behoeften van de ontvanger.

🖥️ Het gebruik van zowel digitale als offline communicatiekanalen is essentieel om een bredere impact te maken en verschillende doelgroepen te bereiken.

⚖️ Er moet een balans zijn tussen korte, krachtige boodschappen en diepgaande content, afhankelijk van de context en het doel van de communicatie.

🧑‍🏫 Interne communicatie gaat verder dan alleen nieuwsbrieven; het omvat ook coaching en het creëren van waardevolle ervaringen voor medewerkers.

📣 Impactvolle communicatie vereist dat de waarde en behoeften van de ontvanger altijd voorop staan, zonder de focus te verliezen op de zender.

Comments


Mis geen enkele nieuwe aflevering

Thanks for submitting!

bottom of page